Sałatka jarzynowa w tej wersji zachwyci gości. Tak robi ją siostra Anastazja
Sałatka jarzynowa to nieodłączny element stołu podczas spotkań rodzinnych, świąt czy domówek. Mimo że jej przygotowanie jest dziecinnie proste, a przepisy na ogół do siebie bardzo podobne, każdy robi ją na swój sposób. Jaki patent na doskonałą w smaku sałatkę jarzynową ma słynąca z najlepszych przepisów kulinarnych zakonnica - Anastazja Pustelnik? Przyrządzona w ten sposób wywoła zachwyt wśród domowników i gości.
Zobacz również:
Jak zrobić sałatkę jarzynową?
Sałatkę jarzynową najczęściej przygotowujemy rokrocznie przy okazji świąt. Wystarczy wybrać odpowiednie warzywa, połączyć je w odpowiednich proporcjach, solidnie doprawić i można cieszyć się smaczną oraz pożywną przekąską. Na przestrzeni lat powstało mnóstwo wersji klasycznej jarzynowej - część osób dodaje do niej np. marynowane pieczarki, inni zaś posiekaną cebulę, kawałki jabłka czy białą fasolę. Jedno jest pewne - przepis na doskonałą w smaku sałatkę jarzynową zna siostra Anastazja Pustelnik - autorka kilkunastu kulinarnych książek, które wśród Polaków cieszą się ogromną popularnością. Jaki sposób na ten świąteczny przysmak ma znająca się na gotowaniu jak mało kto, zakonnica z Podkarpacia?
Czytaj także: Zostają po nim tylko okruszki. Ten placek ze śliwkami to mercedes wśród ciast. Tak robi go siostra Anastazja
Przepis na sałatkę jarzynową według siostry Anastazji
Sposób przygotowania sałatki jarzynowej:
Jarzyny obrać, ugotować do miękkości i pokroić w drobną kostkę.