Śledzie po cygańsku – jak je przyrządzić na wigilijny stół?

Śledzie po cygańsku zasmakują każdemu
Śledzie po cygańsku zasmakują każdemu123RF/PICSEL

Jak przygotować śledzie?

Przygotowanie śledzi po cygańsku jest bardzo proste
Przygotowanie śledzi po cygańsku jest bardzo proste123RF/PICSEL

Śledzie po cygańsku - przepis

  • 500 g śledzi,
  • 3 łyżki oleju o delikatnym smaku (np. rzepakowy),
  • 2 łyżki musztardy,
  • szklanka ketchupu (może być pikantny),
  • duża cebula,
  • 4 ogórki konserwowe,
  • pół łyżeczki cukru lub łyżeczka miodu,
  • pół łyżeczki słodkiej papryki,
  • ćwierć łyżeczki papryki ostrej,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie śledzi po cygańsku

Śledzie to popularne danie świąteczne na polskich stołach
Śledzie to popularne danie świąteczne na polskich stołach123RF/PICSEL
Przepis na domowe śledzie w śmietanieInteria KulinariaInteria Kulinaria