Te dania wigilijne możesz przygotować kilka dni wcześniej. 24 grudnia będą smakować jeszcze lepiej

Bigos możesz ugotować już 3-4 dni przed świętami. Po tym czasie będzie jeszcze smaczniejszy
Bigos możesz ugotować już 3-4 dni przed świętami. Po tym czasie będzie jeszcze smaczniejszy East News

Zobacz również:

Które wigilijne potrawy można przygotować dużo wcześniej?

Aby w dniu Wigilii mieć więcej czasu, uszka i pierogi lepiej ulepić znacznie wcześniej i umieścić je w zamrażalniku
Aby w dniu Wigilii mieć więcej czasu, uszka i pierogi lepiej ulepić znacznie wcześniej i umieścić je w zamrażalniku123RF/PICSEL

Co można przygotować 3-2 dni przed Wigilią?

  • Bigos - 3-4 dni przed Wigilią
  • Śledzie - 2-3 dni przed Wigilią
  • Kapusta z grzybami - 2 dni przed Wigilią
  • Masa makowa - 2 dni przed Wigilią
  • Keks - 2 dni przed Wigilią
Keks zachowa swoją świeżość, jeśli upieczesz go na dwa dni przed świętami
Keks zachowa swoją świeżość, jeśli upieczesz go na dwa dni przed świętamiEast News

Co można przygotować 1-2 dni przed Wigilią?

Za gotowanie zupy grzybowej warto wziąć się nieco wcześniej
Za gotowanie zupy grzybowej warto wziąć się nieco wcześniej 123RF/PICSEL
  • Sałatka śledziowa - 2-1 dni przed Wigilią
  • Sernik - 2-1 dni przed Wigilią
  • Ryba po grecku - dzień przed Wigilią
Ryba po grecku przygotowana dzień przed Wigilią nabierze głębszego i bardziej wyrazistego smaku
Ryba po grecku przygotowana dzień przed Wigilią nabierze głębszego i bardziej wyrazistego smakuEast News
  • Barszcz czerwony na zakwasie - dzień przed Wigilią

Co ugotować w dniu Wigilii?

„Ewa gotuje”: Bigos cygańskiPolsat