Tylko jedna mąka gwarantuje idealne kopytka. Nigdy się nie rozlecą!

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
732
Udostępnij
Kopytka można jeść na słodko np. z cynamonem i cukrem
Kopytka można jeść na słodko np. z cynamonem i cukrem 123RF/PICSEL

Jak zrobić kopytka?

Zobacz również:

Przepis na kopytka tradycyjne

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 jajka
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • 50 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • masło
  1. Ziemniaki umyj i ugotuj, jeszcze gorące obierz ze skórki i przeciśnij przez prasę do ziemniaków 
  2. Do masy dodaj jajka, przypraw solą i gałką muszkatołową
  3. Dodaj mąki i z ciasta uformuj wałek. Pokrój go na około 12 kawałków 
  4. Kluski wrzucaj na gotującą się wodę. 

Jak zrobić kopytka żeby nie były twarde?

Zobacz również:

    Po co mąka ziemniaczana do kopytek?

    Video Player is loading.
    Loaded: 0%
    • subtitles off, selected
    Current Time 0:00
    Duration -:-
    Stream Type LIVE
    reklama
    dzięki reklamie oglądasz za darmo
    Jak zrobić cynamonowe kopytka?
    Watermark Video
    Jak zrobić cynamonowe kopytka?Interia KulinariaInteria Kulinaria
    emptyLike
    Lubię to
    Lubię to
    like
    441
    Super
    relevant
    133
    Hahaha
    haha
    57
    Szok
    shock
    53
    Smutny
    sad
    25
    Zły
    angry
    23
    Lubię to
    like
    Super
    relevant
    732
    Udostępnij
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    Przejdź na