Upchaj w słoiku jak ogórki. Postoją w spiżarni przez lata, oszczędzą czas na przygotowanie obiadu

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Czy ziemniaki można zawekować? Prosty przepis hitem wśród kucharek
Czy ziemniaki można zawekować? Prosty przepis hitem wśród kucharek123RF/PICSEL

Czy jedzenie ziemniaków jest zdrowe? Nie wykreślaj z codziennej diety

Zobacz również:

Kucharki oszalały na punkcie prostego przepisu. Pokrój w kawałki i wsadź do słoików
Kucharki oszalały na punkcie prostego przepisu. Pokrój w kawałki i wsadź do słoików123RF/PICSEL

Czy ziemniaki można pasteryzować w słoikach? Prosty przepis robi furorę

  1. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę lub talarki.
  2. Zalej zimną wodą z dodatkiem soli i odstaw na około 20 minut.
  3. Po upływie tego czasu ziemniaki odcedź i przełóż do wyparzonych słoików. Zakręć i pasteryzuj w garnku z wodą przez około 1,5 godziny.
Ewa gotuje”: Ziemniaki po irlandzkuPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?