Bez niego nie ma świąt. Odciąży nerki i wątrobę, nakręci mózg do działania

Mak przed świętami jest odmieniany przez wszystkie kulinarne przypadki
Mak przed świętami jest odmieniany przez wszystkie kulinarne przypadki123RF/PICSEL

Mak: nie trzeba go nikomu przedstawiać

„Ewa gotuje”: Makowiec z kratkąPolsat

Co można znaleźć w maku?

Makowiec na kruchym cieście na pewno urozmaici świąteczną biesiadę
Makowiec na kruchym cieście na pewno urozmaici świąteczną biesiadęCanvaProINTERIA.PL
  • potas - doskonały, by serce pracowało jak dzwon,
  • wapń - idealny dla mocnych kości i zębów,
  • magnez - redukuje skutki przewlekłego stresu i wspiera pracę mózgu,
  • żelazo - zapobiega anemii i wzmacnia krew,
  • cynk - podkręca odporność oraz dba o kondycję skóry, włosów i paznokci.

Mak na zdrowe jelita

Walory smakowe maku: to musisz wiedzieć

Przed dodaniem maku do potraw, trzeba go sparzyć albo moczyć w mleku
Przed dodaniem maku do potraw, trzeba go sparzyć albo moczyć w mleku123RF/PICSEL