ArtykułyNajzdrowsze mięso dla sercowców. Bije na głowę kurczaka i indykaGęsina w dawnych czasach królowała na polskich stołach. Jadano ją niemal przez całą zimę. Dziś jest zapomniana, a szkoda - to zdecydowanie najzdrowszy drób. Mimo wyższej kaloryczności warto włączyć ją do swojej diety. Zawiera najwięcej w pełni przyswajalnego białka i jest cennym źródłem kwasów nienasyconych. Jest szczególnie polecana małym dzieciom i starszym osobom.Mięso drobiowe, pieczone mięso, drób a zdrowie, gęsina"Surowy wyrób mięsny”, czyli fakty i mity o mięsie drobiowym Hormony, antybiotyki, GMO — co tak naprawdę znajduje się w mięsie? Czym jest “surowy wyrób mięsny” i dlaczego nie można nazywać go mięsem? Dlaczego lepiej wybierać udka ze skórą i kośćmi? mięso, Mięso drobiowe, Filety z kurczaka, GMOKurczak w pomidorachKurczak w pomidorach to bardzo łatwy, błyskawiczny w przygotowaniu i sycący posiłek. Połączenie soczystego mięsa drobiowego i domowej roboty sosu pomidorowego nie ma sobie równych. Kurczak w pomidorach zasmakuje każdemu.sos pomidorowy, Mięso drobioweKuleczki z kurczakiemAlternatywa dla tradycyjnych kotletów. Mięsne kulki zachwycą nawet wymagających smakoszy.Mięso drobioweCo oznaczają białe prążki na mięsie z kurczaka?Włoscy naukowcy przeprowadzili badania dotyczące zawartości składników odżywczych w mięsie drobiowym. Okazało się, że zawartość tłuszczu w mięsie z kurczaka wzrosła o 224 procent w ciągu ostatnich kilku dekad. Natomiast poziom białka uległ drastycznemu zmniejszeniu. Czym to zjawisko jest spowodowane? Odpowiadamy.mięso z kurczaka, drób czy zdrowy, Mięso drobiowePozostałe tagiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0-9
Najzdrowsze mięso dla sercowców. Bije na głowę kurczaka i indykaGęsina w dawnych czasach królowała na polskich stołach. Jadano ją niemal przez całą zimę. Dziś jest zapomniana, a szkoda - to zdecydowanie najzdrowszy drób. Mimo wyższej kaloryczności warto włączyć ją do swojej diety. Zawiera najwięcej w pełni przyswajalnego białka i jest cennym źródłem kwasów nienasyconych. Jest szczególnie polecana małym dzieciom i starszym osobom.
"Surowy wyrób mięsny”, czyli fakty i mity o mięsie drobiowym Hormony, antybiotyki, GMO — co tak naprawdę znajduje się w mięsie? Czym jest “surowy wyrób mięsny” i dlaczego nie można nazywać go mięsem? Dlaczego lepiej wybierać udka ze skórą i kośćmi?
Kurczak w pomidorachKurczak w pomidorach to bardzo łatwy, błyskawiczny w przygotowaniu i sycący posiłek. Połączenie soczystego mięsa drobiowego i domowej roboty sosu pomidorowego nie ma sobie równych. Kurczak w pomidorach zasmakuje każdemu.
Kuleczki z kurczakiemAlternatywa dla tradycyjnych kotletów. Mięsne kulki zachwycą nawet wymagających smakoszy.
Co oznaczają białe prążki na mięsie z kurczaka?Włoscy naukowcy przeprowadzili badania dotyczące zawartości składników odżywczych w mięsie drobiowym. Okazało się, że zawartość tłuszczu w mięsie z kurczaka wzrosła o 224 procent w ciągu ostatnich kilku dekad. Natomiast poziom białka uległ drastycznemu zmniejszeniu. Czym to zjawisko jest spowodowane? Odpowiadamy.