​Dieta bulionowa to hit wśród gwiazd! Jak ją stosować?

Bulion na kościach z kurczaka, indyka, bulion wołowy lub na rybich ościach to podstawowy składnik diety bulionowej
Bulion na kościach z kurczaka, indyka, bulion wołowy lub na rybich ościach to podstawowy składnik diety bulionowej123RF/PICSEL

Zobacz również:

Bulion na kościach. Dlaczego warto go stosować?

Po schłodzeniu bulion na kościach przypomina konsystencją galaretkę
Po schłodzeniu bulion na kościach przypomina konsystencją galaretkę123RF/PICSEL

Na czym polega dieta bulionowa?

Ważne! Przygotuj się na grypę węglowodanową

Przed rozpoczęciem diety bulionowej warto zasięgnąć opinii lekarza i dietetyka
Przed rozpoczęciem diety bulionowej warto zasięgnąć opinii lekarza i dietetyka123RF/PICSEL

Składniki

  • 1,3 kg lub więcej surowych kości/szkieletów kurczaka (z 3-4 kurczaków)
  • 6-8 kurzych łapek lub 1 świńska racica
  • 1 cały kurczak i 4-6 dodatkowych nóżek, ud lub skrzydełek
  • ¼-½ szklanki octu jabłkowego w zależności od wielkości garnka
  • oczyszczona woda - tylko tyle, by przykryć kości i mięso w garnku
  • 2-4 marchewki, obrane i grubo pokrojone
  • 3-4 łodygi organicznego selera naciowego razem z liśćmi, grubo pokrojone
  • 1 cebula pokrojona na duże kawałki
  • 1 pomidor pokrojony na ósemki (opcjonalnie)
  • 1-2 całe goździki
  • 2 łyżeczki pieprzu ziarnistego
  • 1 pęczek pietruszki
Kocham. Przepraszam. Dziękuję. Nowy program w telewizji Czwórkamateriały promocyjne
Fragment książki
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?