Śledzie. Kto i dlaczego nie powinien jeść popularnej ryby?

Śledzie  - ich wartość odżywcza zależy od sposobu przyrządzenia
Śledzie - ich wartość odżywcza zależy od sposobu przyrządzenia123RF/PICSEL

Świeży śledź – najbezpieczniejsza wersja tej ryby

Żegnają zmarłych i pytają "Dlaczego?". Turcja po katastrofieDeutsche WelleDeutsche Welle

Śledzie i zawartość soli

Solone płaty śledziowe - przeciwwskazania

Śledzie - tak, ale bez śmietany
Śledzie - tak, ale bez śmietany123RF/PICSEL
  • osób z nadciśnieniem, miażdżycą i innymi schorzeniami i kardiologicznymi,
  • ludzi po zawale mięśnia sercowego i/lub udarze mózgu,
  • kobiet ciężarnych,
  • matek karmiących,
  • małych dzieci.

Śledzie w marynatach i sosach

Alergia na śledzie?

Zobacz również:

Z czym nie łączyć śledzi?