Katarzyna Bosacka przedstawia alternatywę dla pizzy. Jest szybko, smacznie i zdrowo!

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Katarzyna Bosacka opublikował przepis na pyszne pizzerniki z serka wiejskiego
Katarzyna Bosacka opublikował przepis na pyszne pizzerniki z serka wiejskiegoPawel Wodzynski/Dzien Dobry TVN/East NewsEast News

Serek wiejski jako źródło białka

Pizzerniki śniadaniowe - sposób przygotowania

  • dwa serki wiejskie, 
  • jajko, 
  • ok. 10 łyżek mąki pszennej,  
  • przyprawy do smaku. 
  1. Wymieszać ze sobą wszystkie składniki do momentu aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję i będzie się lekko kleić. Jeśli będzie taka potrzeba, należy dodać więcej mąki. 
  2. Na blaszce z papierem do pieczenia uformować niewielkie kulki z zagniecionej masy, pamiętając o odpowiednich odstępach. 
  3. Łyżką namoczoną w zimnej wodzie rozgnieść kulki z ciasta, aby przypominały małe okręgi, takie jak spód od pizzy. 
  4. Piec pizzerniki przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C 
Iwona Pavlović: Prywatnie bliżej mi do Białego Misia niż do Czarnej MambyINTERIA.PL