Magda Gessler sprzedaje jagodzianki. Ceny? „Z kosmosu, dla elity”
Oprac.: Aleksandra Tokarz
Gdy sezon na jagodzianki wystartował na dobre, cukiernie i restauracja ścigają się w zaspokajaniu wymagających gustów swoich klientów. Drożdżówki wypełnione jagodami, jak co roku, do oferty swojego lokalu wprowadziła również Magda Gessler. A te wręcz natychmiast znalazły się na językach. Poszło o cenę. „Z kosmosu, dla elity” – komentują internauci.
Ceny w lokalach Magdy Gessler niezmiennie budzą spore emocje. Podczas gdy jeszcze niedawno internet rozpalały kwoty, jakie przyszło zapłacić klientom restauratorki za jednego, tłustoczwartkowego pączka, wraz z nadejściem lata dyskusja na temat obowiązujących tam, wysokich cen wróciła jak bumerang. Tym razem biorąc na tapet letnie jagodzianki.
Sprawdził smak jagodzianek od Gessler. Zaskoczenie?
Wypełniona po brzegi jagodami drożdżówka dla wielu jest prawdziwym synonimem lata. Nic więc dziwnego, że wraz z nadejściem nieco cieplejszych dni do cukierni ustawiają się całe kolejki spragnionych jej smaku klientów.
W ofercie swojego lokalu postanowiła umieścić je również Magda Gessler. Sezonowe wypieki, pojawiając się na półkach warszawskiej cukierni Słodki Słony, szybko znalazły się na ustach. A internauci pospieszyli ze sprawdzaniem ich jakości.
Smak jagodzianki od Magdy Gessler postanowił ocenić Tiktoker Amadeusz NieMozart, dzieląc się kolejno swoimi przemyśleniami z całą rzeszą internautów. "Na pewno jest ciężka. W środku znajduje się niezliczona ilość owoców. Smak? Tu zawsze była topka, ale w tym roku to totalny sztos. Chrupiąca idealnie maślana kruszonka i mnóstwo jagód. Powiem szczerze — wolę zjeść jedną w Słodkim niż dziesięć z dyskontu" — przyznał. Cena zaskoczy jednak niejednego.
Tyle kosztują jagodzianki od Magdy Gessler. "Ceny z kosmosu"
Zobacz również:
- Już czas! Zrób ciasto i niech leżakuje. Wyjdą najlepsze pierniczki
- To jeden z najlepszych dodatków do kilkudziesięciu dań. Bez problemu zrobisz we własnym domu
- Pięć przepisów na ciasta bez pieczenia– idealne na Boże Narodzenie i nie tylko
- Obiadowy klasyk czy koszmar z dzieciństwa? Oto powody, dla których warto ją jeść
W ubiegłym roku o jagodziankach od Magdy Gessler było szczególnie głośno. Głównie z uwagi na ich ceny. W warszawskim lokalu kosztowały bowiem wówczas 28 złotych. Już wtedy wielu internautów zauważało, że to sporo. Aż do teraz.
Tiktoker, dzieląc się swoją relacją z wypadu na jagodzianki od Magdy Gessler, przekazał internautom również ich tegoroczną cenę. Za przysmak w lokalu restauratorki należy zapłacić dziś 31 złotych. Wielu internautów, podkreślając, że rozumieją wszelkie koszty produkcji, wciąż uważa, że to za dużo. "Już lepiej sobie samemu zrobić i wyjdzie o połowę taniej...", "To ceny z kosmosu, dla elity", "Na pewno można znaleźć tańsze i równie pyszne", "Sorry, ale nikt mi nie powie, że to jest normalna cena za bułkę z jagodami" - czytamy w komentarzach.
Są też tacy, którzy podobnych cen bronią. "Drogo, ale są pyszne. Najlepsze jakie jadłem", "Może kosztować nawet 50zł, każdy ma prawo wyboru", "31 za dobrą jakość. To dobra cena" - piszą inni. Podobnie uważa córka samej zainteresowanej. "Nikt nie musi kupować od nas jagodzianek, choć każdy może. Jest wiele opcji" - stwierdziła w rozmowie z Pudelkiem Lara Gessler.
Zobacz również: Przyznano trzy nowe gwiazdki Michelin. Dla tych restauracji warto przemierzyć całą Polskę