Przyszykuj i zamróź. Obiady w tygodniu zrobisz szybciej i sprawniej

Karolina Woźniak

Po zakupach wystarczy poświęcić kilka chwil na uszykowaniu tych kilku kluczowych produktów, by gotowanie w tygodniu szło szybko i sprawnie
Po zakupach wystarczy poświęcić kilka chwil na uszykowaniu tych kilku kluczowych produktów, by gotowanie w tygodniu szło szybko i sprawnieCanva ProINTERIA.PL

Przezorny zawsze ubezpieczony

Zobacz również:

Czosnek

Gotowany ryż/komosa ryżowa

Porcja białego ryżu ułożona obok ciemnego, gęstego curry o czerwono-brązowej barwie, całość podana na czarnym talerzu umieszczonym na drewnianym stole.
Ryż z sosem i mięsem to świetny pomysł na obiadCanva ProINTERIA.PL

Szpinak

Nuggetsy z kurczaka

Chrupiące panierowane filety podane z kolorową sałatką ze świeżych pomidorów, ogórków i sałaty na białym talerzu, obok czerwona kraciasta serwetka.
Pieczone nuggetsy z sałatką ucieszą głodnych domownikówCanva ProINTERIA.PL

Krewetki

Mieszanki warzywne

Zamrożone warzywa w pojemnikach i woreczkach foliowych ułożone na półkach w zamrażarce, wśród których widoczne są groszek, mieszanki warzywne i kostki zamrożonych dań.
Warto mieć w zamrażarce mrożone warzywa by przygotować z nich szybki obiadCanva ProINTERIA.PL

Ciasto francuskie

Tortille itp.

Trzy świeże tortille wypełnione kawałkami kurczaka, rukolą, kukurydzą, pomidorami i innymi warzywami, ułożone na przezroczystym talerzu obok dekoracji z warzyw.
Do tortilli możemy włożyć to, co znajdziemy w lodówce: warzywa, sery, mięso - obiad gotowyCanva ProINTERIA.PL

Włoskie wyroby: tortellini, gnocchi itp

"Nomada": Najbardziej "uquestowane" województwo w Polsce. Wielkopolska, jakiej nie znacieINTERIA.PL