Wyrzuć, nim zrobisz z niego barszcz wigilijny. Na to zwróć szczególną uwagę

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
5
Udostępnij
Barszcz wigilijny na zakwasie buraczanym. Jeden szczegół może pokrzyżować plany
Barszcz wigilijny na zakwasie buraczanym. Jeden szczegół może pokrzyżować plany123RF/PICSEL

Zakwas buraczany na barszcz wigilijny. Przepis

Wigilijny barszcz z uszkami
Wigilijny barszcz z uszkami 123RF/PICSEL

Ten szczegół dyskwalifikuje zakwas na barszcz wigilijny

Zakwas buraczany jest łatwy w przygotowaniu. Wystarczy kilka składników
Zakwas buraczany jest łatwy w przygotowaniu. Wystarczy kilka składników123RF/PICSEL

Zakwas buraczany pleśnieje? Oto powody

Tak unikniesz pleśni na zakwasie buraczanym

  • Starannie wybieraj buraki,
  • Przed robieniem zalewy dokładnie wyparz i umyj słój,
  • Zalej wszystkie składniki tak, aby żaden nie wystawał nad powierzchnię wody,
  • Dodaj chrzan lub czosnek, które zmniejszą ryzyko powstania pleśni,
  • Aby przyspieszyć proces fermentacji, możesz dodać łyżkę soku z kiszonych ogórków.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      „Ewa gotuje”: Ribollita. Włoska zupa chlebowa
      „Ewa gotuje”: Ribollita. Włoska zupa chlebowaPolsat
      Przejdź na