Sól kamienna do ogórków - dlaczego warto ją wybrać do przetworów?

Oprac.: Karina Kołodziejczyk

Kiszenie ogórków podczas burzy to bardzo zły pomysł
Kiszenie ogórków podczas burzy to bardzo zły pomysł123RF/PICSEL

Sól kamienna do ogórków

Sól kamienna do ogórków - skąd wziąć?

Zobacz również:

    Nie czekaj z kiszeniem. Gdy tylko kupisz ogórki zrób to jak najszybciej, a gdy tylko przyjdziesz domu, zalej je zimną wodą. Odczekaj około 6 godzin i zabierz się do kiszenia!
    Nie czekaj z kiszeniem. Gdy tylko kupisz ogórki zrób to jak najszybciej, a gdy tylko przyjdziesz domu, zalej je zimną wodą. Odczekaj około 6 godzin i zabierz się do kiszenia!123RF/PICSEL

    Sól kamienna do przetworów - właściwości

    Zobacz również:

      Kiszenie ogórków jest proste. Aby proces fermentacji przebiegł jak należy, trzeba pamiętać jednak o kilku ważnych rzeczach
      Kiszenie ogórków jest proste. Aby proces fermentacji przebiegł jak należy, trzeba pamiętać jednak o kilku ważnych rzeczach123RF/PICSEL

      Sól kamienna do przetworów niejodowana

      "Na zdrowie": Ogórek na swoją popularność zapracował samPOLSAT GOInteria.tv
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?