Spleśniały kawałek chleba wystarczy odkroić? Oto najważniejsze mity o przechowywaniu żywności

Pleśń na chlebie? Lepiej zrezygnuj z jedzenia
Pleśń na chlebie? Lepiej zrezygnuj z jedzenia 123RF/PICSEL

Jak przechowywać żywność? Przydatne wskazówki

Żywność warto przechowywać w odpowiednich warunkach
Żywność warto przechowywać w odpowiednich warunkach123RF/PICSEL
  • wybór miejsca do przechowywania żywności,
  • dobór odpowiedniej temperatury,
  • przestrzeganie dat przydatności do spożycia (to najważniejsza informacja, która widnieje na etykiecie produktu).
"Zdrowie na widelcu": Sosy na bazie domowego majonezuPolsat Cafe

Pleśń na kromce chleba? Odkrojenie kawałka nie wystarczy

Pleśń na chlebie? Zrezygnuj z jedzenia - skutki mogą być fatalne
Pleśń na chlebie? Zrezygnuj z jedzenia - skutki mogą być fatalne123RF/PICSEL

Zobacz również:

Jeść czy nie jeść? Oto jest pytanie

Nie trzymaj w lodówce. Obniżysz jakość produktów

Niektórych produktów lepiej nie wkładać do lodówki
Niektórych produktów lepiej nie wkładać do lodówki123RF/PICSEL
  • pomidory,
  • awokado,
  • banany,
  • ziemniaki,
  • chleb,
  • cebula,

Mrożenie i rozmrażanie żywności. O tym pamiętaj

Często nie zdajemy sobie sprawy jak wiele potraw możemy zamrozić. Dzięki temu nie marnujemy jedzenia
Często nie zdajemy sobie sprawy jak wiele potraw możemy zamrozić. Dzięki temu nie marnujemy jedzenia123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Zamrażanie i rozmrażanie produktów. Tych zaleceń przestrzegaj

    Niektóre produkty możemy rozmrażać i ponownie zamrażać. Warto zastosować kilka zasad
    Niektóre produkty możemy rozmrażać i ponownie zamrażać. Warto zastosować kilka zasad123RF/PICSEL

    Zobacz również:

    Polskie pisarki, na które warto zwrócić uwagęINTERIA.TVINTERIA.PL