W czym tkwi sekret idealnych naleśników do krokietów? Magda Gessler zna odpowiedź

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Magda Gessler ma swój patent na naleśniki do krokietów. W ten sposób przyrządzone smakują wyśminicie
Magda Gessler ma swój patent na naleśniki do krokietów. W ten sposób przyrządzone smakują wyśminicieEast News

Zobacz również:

Sekret idealnych naleśników do krokietów. Swoim trikiem podzieliła się Magda Gessler

Naleśniki do krokietów według Magdy Gessler. Przepis krok po kroku

Naleśniki należy smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron
Naleśniki należy smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron123RF/PICSEL

Składniki

  • 250 g mąki,
  • 1 szklanka mleka,
  • ¼ łyżeczki cukru,
  • ¼ łyżeczki soli
  • 3 jajka,
  • 50 go roztopionego klarowanego masła,
  • Woda
  1. Najpierw przesiej przez sitko mąkę i umieść ją w głębokiej misce.
  2. Kolejno dodaj mleko, cukier, sól i dokładnie wymieszaj.
  3. Następnie wbij jajka i wymieszaj wszystko za pomocą trzepaczki bądź miksera.
  4. Potem wlej odrobinę wody - dodaj tyle, aby ciasto nie było zbyt rzadkie - powinno ono pozostawać na zamoczonym w nim nożu.
  5. Na samym końcu dodaj masło klarowane i ponownie wszystko wymieszaj.
  6. Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni do uzyskania złotego koloru z obu stron.
„Ewa gotuje”: Naleśniki z sosem bolońskimPolsatPolsat