kuchnia francuska
Artykuły (45)
-
Clafoutis morelowy
- Wtorek, 19 lutego 2013 (11:18)
Ten pyszny francuski deser bez trudu przygotują nawet początkujący. Do klasycznej wersji Clafoutis używa się wiśni, ale można je też zrobić z dowolnymi owocami sezonowymi.kuchnia francuska, desery -
Kotlet po burgundzku z zieloną fasolką
- Czwartek, 17 stycznia 2013
-
3 klasyczne desery z czekoladą: suflet, creme brulee i mus
- Wtorek, 25 września 2012
-
Czekoladowy crème brulee z kompotem morelowym
- Czwartek, 10 maja 2012
-
Flammkuchen (tarte flambée) z ziołami serkiem kozim i figami
- Sobota, 10 marca 2012
-
Pommes duchesse, czyli ziemniaki księżniczki
- Czwartek, 9 lutego 2012 (00:00)
-
Galette des rois - ciasto na święto Trzech Króli
- Czwartek, 5 stycznia 2012 (15:44)
-
Coq au vin (Kurczak w winie po francusku)
- Czwartek, 18 sierpnia 2011 (14:35)
-
Bouef Bourguignon (Wołowina po burgundzku)
- Czwartek, 18 sierpnia 2011 (14:34)
kuchnia francuska, wołowina -
Morele w boczku (Abricots enrobés de lard fumé)
- Czwartek, 18 sierpnia 2011 (14:32)
-
Aubergine a la Tomate
- Środa, 22 czerwca 2011 (17:04)