Jedne z najzdrowszych ryb. Dużo lepszy wybór niż śledź czy pstrąg

Sardynki to małe rybki, które w odróżnieniu do innych gatunków, nie są podatne na kumulowanie metali ciężkich i toksyn
Sardynki to małe rybki, które w odróżnieniu do innych gatunków, nie są podatne na kumulowanie metali ciężkich i toksyn 123RF/PICSEL

Zobacz również:

Eksperci zalecają jedzenie sardynek. Są dużo zdrowsze niż inne ryby

Dlaczego warto jeść sardynki?

Sardynki rzadko lądują na talerzach Polaków. Dietetycy zachęcają, aby częściej po nie sięgać
Sardynki rzadko lądują na talerzach Polaków. Dietetycy zachęcają, aby częściej po nie sięgać 123RF/PICSEL

Sardynki wolne od toksycznych związków

Francja: Ostatnia tradycyjna wytwórnia wachlarzy w ParyżuDeutsche WelleDeutsche Welle
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?