​Nie wolno gotować wody dwa razy? To popularny mit!

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
11
Udostępnij
Gotowanie tej samej wody jest szkodliwe? Okazuje się, że to mit
Gotowanie tej samej wody jest szkodliwe? Okazuje się, że to mit123RF/PICSEL

Gotowanie wody w czajniku dwa razy. Czy to szkodliwe?

Przed bakteriami rozwijającymi się w wodzie uchroni nas... powtórne jej zagotowanie
Przed bakteriami rozwijającymi się w wodzie uchroni nas... powtórne jej zagotowanie123RF/PICSEL

Woda gotowana dwa razy. Co z namnażającymi się bakteriami?

"Drugie przegotowanie nie uczyni jej trującą, toksyczną, nie spowoduje uwolnienia szkodliwych związków, zabije za to drobnoustroje. Jeśli była zanieczyszczona wcześniej, to owszem, jest to problem, ale już przy pierwszym gotowaniu"

Czy można gotować wodę dwa razy? Weź pod uwagę te argumenty!

Woda zalegająca w czajniku, a potem wykorzystywana do przygotowania napojów wpływa na ich walory smakowe
Woda zalegająca w czajniku, a potem wykorzystywana do przygotowania napojów wpływa na ich walory smakowe123RF/PICSEL
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Kaki, persymona, hurma wschodnia - co to za owoc i dlaczego warto go poznać?
      Kaki, persymona, hurma wschodnia - co to za owoc i dlaczego warto go poznać?Interia.tv
      zdjęcie
      emptyLike
      Lubię to
      Lubię to
      like
      8
      Super
      relevant
      2
      Hahaha
      haha
      0
      Szok
      shock
      0
      Smutny
      sad
      1
      Zły
      angry
      0
      Lubię to
      like
      Super
      relevant
      11
      Udostępnij
      Oceń artykuł
      Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
      Przejdź na