Bosacka zdemaskowała skład popularnego produktu. Przysmak Polaków pod lupą ekspertki
Katarzyna Bosacka regularnie demaskuje skład produktów spożywczych i radzi Polakom w kwestii żywności. Tym razem pod lupę wzięła popularny produkt, jakim są pierogi z mięsem. Nim kupimy ten pakowany przysmak, lepiej sprawdzić skład. – 15 proc. mięsa… Pytanie co jest resztą – zwraca uwagę Katarzyna Bosacka.

Spis treści:
Katarzyna Bosacka od wielu lat cieszy się ogromną sympatią widzów i internautów. Od wielu lat dzieli się z nimi swoją wiedzą dotyczącą odżywiania. Popularność zyskała jako prowadząca program "Wiem, co jem i wiem, co kupuję". Bosacka jest też aktywna w mediach społecznościowych - na Instagramie obserwuje ją 140 tys. osób.
Na swoim profilu dzieli się przede wszystkim kulinarnymi ciekawostkami, sprawdza składy różnych produktów i daje wskazówki, jak robić świadome zakupy. Od czasu do czasu porusza również temat paragonów grozy.
Bosacka zdemaskowała skład popularnego produktu. Wzięła pod lupę przysmak Polaków

Zobacz również:
- Ta zasada pomaga podejmować trudne decyzje. Dzięki niej nie popełnisz życiowego błędu
- Po czterdziestych urodzinach omijaj szerokim łukiem. Taki jadłospis to kłopoty
- Wymarzone wesele? Raczej finansowy koszmar. Coraz więcej par mówi: nigdy więcej
- ZUS może zawiesić świadczenia seniorom. Od czerwca nowe limity
Tym razem Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę przysmak Polaków, mianowicie: pierogi z mięsem. W tym celu wybrała się do sklepu i zaczęła sprawdzać poszczególne propozycje.
- Polacy kochają pierogi z mięsem, ale zanim je kupimy, warto sprawdzić skład. Bo tutaj mamy tylko 27 proc. zawartości mięsa, do tego błonnik pszenny, teksturat grochowy, konserwant i sztuczny aromat - opisuje Bosacka pierwszy z produktów.
- A w tych pierogach mięsa jeszcze mniej, zaledwie 24 proc., do tego wypełniacze i konserwanty. A tu nasz rekordzista - kontynuuje. - 15 proc. mięsa. Pytanie, co jest resztą... - powiedziała w opublikowanym na Instagramie filmiku.
- Tak naprawdę uczciwy producent poda na opakowaniu zawartość farszu w stosunku do ciasta. Jeśli na pierwszym miejscu jest mąka, to wiadomo, że pierogi będą głównie kluchą. A jeśli jest mięso: dobra nasza - podsumowała Katarzyna Bosacka.
Zobacz też:
Nowe nagranie Bosackiej. W komentarzach poruszenie
Jej nagranie nie pozostało bez odpowiedzi.
- "Ja robię pierogi sama. Uwielbiam robić i jeść pierogi. Dzisiaj mam w planach produkcję pierogów z jagodami. Nie oznacza to, że nie zamawiam pierogów w restauracji, czy nie kupuję garmażeryjnych. Zawsze jednak zwracam uwagę na skład" - napisała jedna z komentujących osób.
- "Cenne informacje, jak zawsze",
- "Mam porównanie - od pewnego czasu w moim mieście otwarto pierożkarnię i widzę, jaka jest różnica między takimi fabrycznymi pierogami, a sprzedawanymi tam. Smaczne, dobre składy",
- "Zawsze robię sama. Wiem, co jem i są pyszne",
- "Najlepsze pierogi to te zrobione przez mamę czy babcię"
- pisali internauci.
Nie tylko treść nagrania wzbudziła ich zainteresowanie. Część komentujących zwróciła również uwagę na sukienkę Bosackiej. "Pięknie pani wygląda w tej sukience", "Pierogi pierogami, ale wygląda pani pięknie" - komplementowali Katarzynę Bosacką.
***