Jak zrobić masło klarowane w domu? Trzymaj się tych zasad

Masło klarowane różni się od masła zwykłego przede wszystkim aromatem.
Masło klarowane różni się od masła zwykłego przede wszystkim aromatem.123RF/PICSEL 123RF/PICSEL

Czym różni się masło klarowane od zwykłego?

Nie powinniśmy smażyć na zwykłym maśle
Nie powinniśmy smażyć na zwykłym maśle123RF/PICSEL

Czy klarowane masło jest zdrowe?

  • witamina A;
  • witamina D;
  • witamina K;
  • witamina E;
  • witaminy z grupy B.
Masło klarowane to źródło wielu witamin
Masło klarowane to źródło wielu witamin 123RF/PICSEL

Jak zrobić masło klarowane w domu?

  • garnek z grubym dnem;
  • 4 kostki tradycyjnego masła niesolonego.

Zobacz również:

Jak stosować masło klarowane?

„Ewa gotuje”: Masło klarowanePolsatPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?