Tych grzybów nigdy nie susz. Konsekwencje dla zdrowia są poważne

Oprac.: InteriaKobieta Redakcja

Uważaj - niektóre grzyby nie nadają się do suszenia. Mogą powodować zatrucia pokarmowe
Uważaj - niektóre grzyby nie nadają się do suszenia. Mogą powodować zatrucia pokarmowe123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Grzyby, które tracą smak i konsystencję
  2. Grzyby, które po wysuszeniu będą nieapetyczne
  3. Uważaj na te grzyby - suszenie może być niezdrowe
  4. Jakie grzyby najlepiej nadają się do suszenia?

Grzyby, które tracą smak i konsystencję

Grzyby, które po wysuszeniu będą nieapetyczne

Zobacz również:

Uważaj na te grzyby - suszenie może być niezdrowe

Pokrojone grzyby rozłożone na blaszkach i papierze, wystawione na parapecie przy oknie w celu wysuszenia na słońcu.
Jedną z metod suszenia grzybów jest wykorzystanie blach i pergaminu lub papieru do pieczenia. Jest to jednak metoda zależna od pogodyARKADIUSZ ZIOLEKEast News

Jakie grzyby najlepiej nadają się do suszenia?

Zobacz również:

Nie tylko borowiki. Które grzyby warto zbierać w Polsce?INTERIA.PL