Wspomaga odchudzanie i obniża cholesterol. Dodaj do codziennej diety

Dlaczego warto jeść soczewicę?
Dlaczego warto jeść soczewicę?123RF/PICSEL

Bogata w białko. Soczewica to idealny zamiennik mięsa

Zobacz również:

Właściwości odżywcze soczewicy. Białko to nie wszystko!

  • witaminę C,
  • witaminy z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6),
  • witaminy A i K,
  • wapń,
  • żelazo,
  • magnez,
  • fosfor,
  • potas,
  • sód,
  • cynk.
Z soczewicy możemy przygotować sycącą i pełną witamin zupę
Z soczewicy możemy przygotować sycącą i pełną witamin zupę 123RF/PICSEL

Soczewica - jakie ma właściwości?

  • wspomaga układ odpornościowy,
  • wspiera układ nerwowy,
  • redukuje poziom "złego" cholesterolu we krwi,
  • zapobiega miażdżycy i nadciśnieniu,
  • wspiera leczenie anemii,
  • wspomaga odchudzanie i pozostawia nas z uczuciem sytości.
Co warto zjeść rano?INTERIA.PL