Panierowanie bez bułki tartej: Mniej tradycyjne produkty dostarczające doznań kulinarnych

Jakich produktów użyć do panierki zamiast bułki tartej?
Jakich produktów użyć do panierki zamiast bułki tartej?123RF/PICSEL
  • Tarty twardy ser to wyborna panierka, która świetnie nada się do przygotowania boczniaków z patelni. Tak przyrządzone danie to rozkosz dla najbardziej wymagających kubków smakowych.
  • Do smażonego sera warto wypróbować panierkę z grubo mielonej zielonej soczewicy, wymieszanej z odrobiną wody.
  • Ciekawą alternatywą dla klasycznej bułki tartej są m.in. wiórki kokosowe oraz kasza jaglana, używane do dań kuchni azjatyckiej, a także wegetariańskich i wegańskich kotletów oraz pasztetów.

Otręby pszenne

Zobacz również:

    Zioła i przyprawy

    Nasiona oraz orzechy

    • migdały,
    • słonecznik,
    • sezam,
    • czarnuszka,
    • siemię lniane,
    • orzechy włoskie,
    • pestki dyni.

    Płatki zbożowe

    Płatki kukurydziane nadadzą panierce chrupkości
    Płatki kukurydziane nadadzą panierce chrupkości123RF/PICSEL

    Panierka bez jajka

    Kurczak panierowany w słodkim sosieInteria KulinariaInteria Kulinaria