Składnik pizzy niebezpieczny dla zdrowia? Oto co ustalili eksperci

Pizza neapolitańska jest jedną z najchętniej jadanych przysmaków na świecie. Jeszcze niedawno przypuszczano, że może być niebezpieczna dla zdrowia
Pizza neapolitańska jest jedną z najchętniej jadanych przysmaków na świecie. Jeszcze niedawno przypuszczano, że może być niebezpieczna dla zdrowia123RF/PICSEL

Zobacz również:

Tradycyjna, włoska pizza niebezpieczna dla zdrowia? Eksperci już wiedzą

Spalone brzegi pizzy neapolitańskiej nie zawierają szkodliwego związku

Pizza neapolitańska jest pieczona w wysokiej temperaturze przez około 90 sekund. Zdaniem ekspertów jest zupełnie bezpieczna dla zdrowia
Pizza neapolitańska jest pieczona w wysokiej temperaturze przez około 90 sekund. Zdaniem ekspertów jest zupełnie bezpieczna dla zdrowia123RF/PICSEL

Zobacz również:

Gdzie występuje rakotwórczy akryloamid?