Pasteryzacja w piekarniku. Ta metoda to hit wśród gospodyń

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Szok
shock
26
Udostępnij
Pasteryzacja w piekarniku pomaga zwalczyć szkodliwe dla ludzi drobnoustroje
Pasteryzacja w piekarniku pomaga zwalczyć szkodliwe dla ludzi drobnoustroje 123RF/PICSEL

Pasteryzowanie w piekarniku a garnku 

Jak pasteryzować w piekarniku?

Pasteryzowanie w piekarniku: Jak długo?

Pasteryzowanie w piekarniku elektrycznym: Zalety

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Kiszone rzodkiewki - jak je zrobić
      Kiszone rzodkiewki - jak je zrobićInteria KulinariaInteria Kulinaria

      Pasteryzacja w piekarniku z termoobiegiem: ile stopni?

      Warzywa i owoce pasteryzować można metodą "na sucho" lub "na mokro"
      Warzywa i owoce pasteryzować można metodą "na sucho" lub "na mokro"Beata ZawrzelReporter

      Co można pasteryzować w piekarniku?

      • warzywa: ogórki, buraki, papryka, grzyby 
      • owoce i owocowe kompoty
      • mięsa

      Pasteryzowanie w piekarniku słoików z mięsem

      Pasteryzacja, nazywana inaczej wekowaniem, jest jednym ze sposobów konserwacji
      Pasteryzacja, nazywana inaczej wekowaniem, jest jednym ze sposobów konserwacji123RF/PICSEL

      Pasteryzowanie w piekarniku ogórków

      Jak pasteryzować w piekarniku przecier pomidorowy?

      Pasteryzowanie w piekarniku kompotów

      Pasteryzacja w piekarniku: o czym pamiętać?

      • do pasteryzowania w piekarniku należy używać zawsze słoików typu twist-off, słoiki i nakrętki powinny być gładkie i pozbawione uszkodzeń
      • do pasteryzacji na sucho nie należy stosować weków, zamykanych gumą lub uszczelką - te pod wpływem wysokiej temperatury mogą ulec zniszczeniu
      • słoików nie zapełniamy przetworami po brzegi - należy zostawić około 2 cm wolnego miejsca
      • jeżeli słoiki z przetworami są zimne, możemy włożyć je do chłodnego piekarnika - te lekko ciepłe wstawiamy do nagrzanego. 
      Video Player is loading.
      Current Time 0:00
      Duration -:-
      Loaded: 0%
      Stream Type LIVE
      Remaining Time -:-
       
      1x
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
          reklama
          dzięki reklamie oglądasz za darmo
          „Ewa gotuje”: Pikle fasolkowe
          „Ewa gotuje”: Pikle fasolkowePolsatPolsat
          zdjęcie
          emptyLike
          Lubię to
          Lubię to
          like
          20
          Super
          relevant
          2
          Hahaha
          haha
          0
          Szok
          shock
          4
          Smutny
          sad
          0
          Zły
          angry
          0
          Lubię to
          like
          Szok
          shock
          26
          Udostępnij
          Oceń artykuł
          Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
          Przejdź na