Grillowa sałatka ziemniaczana
Dodatek do dań z grilla.

Składniki:
- 1 kg ziemniaków, - 3 ząbki czosnku, - 2 cebule, - 4 pomidory, - 2 łyżki musztardy francuskiej, - 1 pęczek natki pietruszki, - 3 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach, schłodzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Majonez połączyć z czosnkiem, musztardą, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Do ziemniaków dodać cebulę, polać sosem, wymieszać. Sałatkę układać między plastrami pomidorów. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 6 osób. Koszt jednej porcji 0,8 zł.
Znasz lepszy przepis?Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!