Grillowane pstrągi
Na przyjęcia w ogrodzie.

Smacznego:
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka musztardy
- 150 ml oleju
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sok z połowy cytryny
- sól, biały pieprz
- pęczek tymianku
- 8 pstrągów
- 8 listków laurowych
- 2 ząbki czosnku
- tymianek i cytryna do dekoracji
Przygotowanie:
Na sos majonezowy: Żółtka, zmieszać z musztardą, po kropli dodawać olej, ubijając cały czas za pomocą robota kuchennego. Dodać jogurt i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem.
Pstrągi nadziać tymiankiem i włożyć do nich po listku laurowym. Czosnek rozgnieść, zmieszać z oliwą i posmarować pstrągi, a następnie ułożyć na aluminiowych tackach do grilla. Grillować ok 15-20 minut, obracając. Sos majonezowy nałożyć do miseczki podawać z pstrągiem.