Jajka-żabki z sałatką cebulową

Dzieci to uwielbiają.

Składniki na 4 porcje:

  • 4 jajka
  • 500 g cebuli
  • 2 łyżki oleju
  • 50 ml octu winnego
  • 75 g cukru
  • 2 marynowane papryki
  • Sól, pieprz
  • Plasterki cytryny i rzodkiewki
  • Majonez kawior, pietruszka i chili do dekoracji

Reklama

 Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać. Jedną cebulę utrzeć, resztę cebuli pokroić w krążki. Olej rozgrzać na patelni, smażyć pokrojoną w krążki cebulę przez 5 minut, a następnie dodać ocet, 150 ml wody, cukier i startą cebulę i gotować 8 minut. Dodać pokrojoną paprykę, doprawić solą i pieprzem. Jajka ściąć z jednej strony, tak aby można je było postawić w pionie. W połowie wysokości jajek robić nacięcie i wkładać kawałek cytryny lub rzodkiewki jako usta, oczy zrobić z majonezu i kawioru. Jajka podawać z sałatką cebulową.

Dowiedz się więcej na temat: Jajka-żabki z sałatką cebulową

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje