Kolorowa sałatka
Doskonała sałatka na letnie dni.

Składniki na 4 porcje:
- główka sałaty, - 2 średniej wielkości pomidory, - po pół żółtej, czerwonej i zielonej papryki, - mała czerwona cebula, - pęczek zielonej cebulki, - 3 łyżki białego octu winnego, - sól, pieprz, szczypta cukru, - 2-3 łyżki oliwy z oliwek, - pół pęczka bazylii
Przygotowanie:
Sałatę potargać na kawałki. Pomidory pokroić na cząstki, paprykę na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić na cienkie krążki. Zieloną cebulkę również pokroić. Ocet doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, wmieszać oliwę z oliwek. Odłożyć nieco bazylii do dekoracji, resztę drobno posiekać i dodać do sosu. Składniki sałatki wymieszać w misce, polać sosem. Dekorować bazylią. Czas przygotowania: 20 minut Jedna porcja zawiera: 290 kJ/69 kcal