Szaszłyki z łososia pieczone na grillu - Kasia

<b>Składniki</b>: 80 dag filetów z łososia, 1 słoik cebulki marynowanej, 50 dag pomidorków koktajlowych, 10 małych pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 20 dag wędzonego boczku w plasterkach. Marynata: 8 łyżek oleju, 4 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki soku z grejpfruta, 3 łyżki przyprawy do grilla, łyżka musztardy miodowej.

Przygotowanie

Filety opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki 3x3 cm. Wymieszać składniki marynaty, włożyć kawałki ryby i odstawić na 2-3 godz. do lodówki. Następnie kawałki ryby nabić na szpadki przekładając małymi cebulkami, pomidorkami, pieczarkami i boczkiem. Piec na ruszcie ok. 10 min. smarując marynatą. Podawać z ryżem i sałatkami. Życzę smacznego.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas