Warzywno-serowe pakieciki z grilla
W grillowanej papryce.

Składniki na 6-8 porcji:
- 800 g pomidorów, - 400 g sera owczego, - pęczek tymianku, - pół pęczka rozmarynu, - 4 łyżki octu jabłkowego, - 4 łyżki octu cytrynowego, - sól pieprz, cukier, - 8 łyżek oliwy z oliwek, - 200 g czarnych oliwek, - 6 kolorowych papryk
Przygotowanie:
Ser i pomidory pokroić na kawałki. Octy zmieszać doprawić solą pieprzem, cukrem, wmieszać oliwę i posiekane zioła. Sosem zalać ser, pomidory i oliwki, na chwilę odstawić. Papryki poprzekrawać, do połówek nałożyć zamarynowane składniki. Grillować 5-10 minut. Czas przygotowania: 40 minut Jedna porcja zawiera: 1210 kJ/289 kcal