Caipirinha po berlińsku
Doskonały drink na letnie przyjęcia.

Składniki:
- 6-8 limonek,- 6-8 łyżek brązowego cukru,- pokruszony lód,- 360-480 ml Cachaca,- 6-8 łyżek syropu z marzanki wonnej,- 3/4 - 1 l. toniku
Przygotowanie:
Limonki umyć w gorącej wodzie, osuszyć, skórkę otrzeć, przepołowić, a połówki rozkroić na 4 części. Po 8 cząstek wkładać do stabilnych szklaneczek. Dodać po łyżce cukru. Drewnianym ubijakiem wygnieść owoce. Szklanki wypełnić lodem do ok 1 cm od brzegu. Dolewać po 40-60 ml Cachaca i po łyżce syropu z marzanki. Dopełnić tonikiem. Podawać ze słomką. Przepis na 6-8 osób Czas przygotowania: 5 minut