Sałatka z białą fasolą, papryką, kukurydzą i boczkiem
Doskonała do dań z grilla.

Składniki na 4 porcje:
- 1 puszka (425 ml) kukurydzy, - 1 puszka białej fasolo (425 ml.), - 1 czerwona papryka, - 2 sałaty rzymskie, - 150 g. wędzonego boczku, - 80 ml octu winnego (białego), - 100 ml soku pomidorowego, - sól, - biały pieprz, - szczypta cukru, - 60 ml oleju - 1 pomidor, - wiązka pietruszki
Przygotowanie:
Kukurydzą i fasolę odsączyć. Paprykę umyć, pokroić w paseczki. Sałatę umyć, pokroić w paseczki. Przygotowane składniki wymieszać. Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć na patelni, aby był chrupiący. Zostawić do ostygnięcia. Na sos roztrzepać razem: ocet, sok pomidorowy, sól pieprz i cukier. Powoli dolewać oleju. Pomidora umyć, pokroić w drobna kostkę, wmieszać do sosu. Pietruszkę umyć, drobno posiekać. Sałatkę polać sosem i wymieszać. Na wierzch wysypać podsmażony boczek, posypać pietruszką. Czas przygotowania: 25 minut Jedna porcja zawiera: 2140 kJ/511 kcal