Szparagi grillowane
Doskonałe z sałatką pomidorową.

Składniki na 3 porcje:
- 1 pęczek białych szparagów, - 3 pomidory, - 8 plastrów wędzonego boczku, - sól, pieprz, - cukier, - 1/2 cytryny, - oliwa z oliwek, - kilka listków bazylii
Przygotowanie:
Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i cytryny, schłodzić w zimnej wodzie, odkroić twarde końcówki. Szparagi podzielić na 4 porcje, każdą z nich owinąć w boczek i spiąć wykałaczką, oprószyć pieprzem, skropić oliwą. Opiekać na grillu po kilka minut z każdej strony. Pomidory pokroić w kostkę, dodać posiekaną bazylię, doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą i wymieszać. Szparagi podawać na sałatce pomidorowej. Czas przygotowania 1 h.
Znasz lepszy przepis?Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!